Bruisend podium voor muziek, waar verleden, heden en toekomst samensmelten

Video afspelen

Music Stages is de organisatie achter de IJ-Salon. De stichting organiseert concertreeksen, festivals en educatieve projecten op traditionele én vernieuwende locaties in binnen- en buitenland. Onalledaagse podia zijn laagdrempeliger voor een nieuw publiek.

Wij bevragen conventies en zijn baanbrekend in zowel programmering als in de omgang met ons publiek. Prikkelende producties, altijd met een eigen gezicht, getuigen van creativiteit en relevantie.

Wij betrekken graag uiteenlopende disciplines en integreren verschillende podiumkunsten in onze programmering. Verrassende verbindingen en een flinke dosis nieuwsgierigheid verplaatsen kamermuziek naar onbekend terrein.

Wat biedt Music Stages
Music Stages presenteert concerten met een buitengewone gelaagdheid en verscheidenheid. Van verfrissend en aanstekelijk, tot ontroerend, onthutsend en een tikje confronterend.

Music Stages draagt haar liefde voor klassieke muziek uit en omarmt daarbij het publiek. Met warmte, humor en de gedeelde ervaring en beleving wordt de afstand tussen zaal en podium overbrugd.

Music Stages enthousiasmeert een divers publiek van alle leeftijden en culturen. Concerten zijn een totaalbeleving: een meeslepend muzikaal avontuur dat openstaat voor iedereen.

Michael Gieler, artistiek leider:

Passie en nieuwsgierigheid

Vanuit de vurige overtuiging dat elk repertoire het verdient om telkens gloednieuw te klinken, richtte hij in 2005 de IJ-Salon op. Met zijn nieuwsgierigheid en creativiteit geeft Michael kamermuziek een nieuwe dimensie. Op het podium is hij een innemende gastheer, die als geen ander het publiek bij zijn programmering betrekt.

Michael Gieler (Oostenrijk, 1966) begon op vijfjarige leeftijd met vioolspelen en maakte als tiener al deel uit van een professioneel strijkkwartet. Sinds 1993 is hij solo-altviolist bij het Koninklijk Concertgebouworkest. De kamermuziek is altijd blijven trekken en zijn smaak is bijzonder veelzijdig: van Bach tot hedendaagse avant-gardistische muziek.

Organisatie

Michael Gieler, oprichter en artistiek leider
Carel Alphenaar, regisseur en dramaturg
Shirley Khoeblal, productie
Emelie Schäfer, fotografie
Hans van der Woerd, ontwerp en webdesign
Marjolein van Ruiten, communicatie

Bestuur

Gert-Jan Ros, voorzitter en penningmeester
Catherine Zijlstra, secretaris
Lili Schutte, bestuurslid

Download gedragscode (on)gewenste omgangsvormen

Anbi

Music Stages is een culturele ANBI. Dit maakt een gift financieel extra aantrekkelijk. Bij een jaarlijkse gift gedurende minimaal 5 jaar is uw donatie aftrekbaar van uw belastbaar inkomen.

Partners en fondsen

Music Stages werkt samen met talrijke partners en wordt gesteund door een aantal culturele fondsen en organisaties. Veel dank voor de fijne samenwerking en het bewezen vertrouwen!

Muziekgebouw aan ’t IJ, Bijlmer Parktheater, ZOGrace Creative Agency