Het Muziekmoment van Music Stages

Een selectie van de mooiste stukken uit ons concertverleden

Met het Muziekmoment fleurt Music Stages uw feestdagen op! Van 24 december tot en met 6 januari plaatsen wij een selectie van de mooiste stukken uit ons concertverleden op deze pagina!

 

Het Muziekmoment van 3 januari: Dido en Aeneas

Purcells opera Dido en Aeneas vertelt het verhaal van koningin Dido en haar liefde voor de held Aeneas. Door betoveringen van heksen wordt ze van hem gescheiden en sterft ze aan een gebroken hart, en laat dit begin van de derde acte nu net het moment zijn dat de heksen hun succesvolle plan vieren… Opgenomen tijdens de IJ-Salon tour Dido en Aeneas op 3 oktober 2021 in Tivoli Vredenburg, Utrecht.

Het Muziekmoment van 29 december: Cupid only throws the dart

Een fragment uit de prachtige opera Dido and Aeneas van Purcell: Cupid only throws the dart. Opgenomen op 1 mei 2021 in het Muziekgebouw tijdens de IJ-Salon Dido en Aeneas.

 

Het Muziekmoment van 28 december: Moma Yenka

De charismatische Ghanese trompettist en componist Berima Amo laat klassieke musici van het Koninklijk Concertgebouworkest kennis maken met Ghanese muziek. Dit swingende nummer is opgenomen tijdens African Vibes dat werd gelivestreamd op 4 april 2021.

 

Het Muziekmoment van 27 december: Schuberts Forellenkwintet

Práchtige muziek werd geschreven door een vreemde, sociaal zeer onhandige man. Een eenzame eenling in een omgeving die hem niet begreep: Franz Schubert. Dit klassieke stuk wordt bekeken door de bril van Planet AiRich, een briljante jonge dame en exponent van het Afrofuturisme in Nederland. Opgenomen tijdens de IJ-Salon “Schubert en de nieuwe wereld” op 28 november 2020 in Het Muziekgebouw.

 

Het Muziekmoment van 24 december: Mideba (traditional)

Dit swingende nummer werd gespeeld tijdens De Zwarte Mozart uit seizoen 2019-2020. Vier klassieke strijkers en drie musici uit de Afro-Surinaamse hoek ontmoetten elkaar voor een uniek project: het Broki Rhythm & Strings Septet! Opgenomen in het Bijlmer Parktheater op 2 november 2019.

programma

De mooiste stukken uit ons concertverleden

concerten

Deel dit programma