Hommage aan Zuidoost

It's all about Gospel

Het bruisende stadsdeel Amsterdam-Zuidoost kent een rijke muziekcultuur die haar weerga niet kent: van gospel tot Ghanese highlife music. Music Stages organiseert al meer dan tien jaar de serie Bijlmer Klassiek in het stadsdeel en breidt deze serie uit met specials, waar het publiek keer op keer verrast wordt met spectaculaire cross-over concerten. In dit cross-over concert “Hommage aan Zuidoost” gaan musici van het Koninklijk Concertgebouworkest de samenwerking aan met “Dutch Queen of Soul” Shirma Rouse, het populaire ZO! Gospel Choir en multitalent Berima Amo.

Op het programma staan natuurlijk swingende gospel nummers, maar het koor gaat een cross-over met klassieke muziek ook niet uit de weg en zingt onder andere het schitterende Ave Verum van Mozart. Er is een langdurige samenwerking met Berima Amo, de Nederlands-Ghanese zanger, trompettist en componist van wereldformaat, die zijn eerste compositie presenteert met soliste Shirma Rouse en het ZO! Gospel Choir.  Dit werk heeft zowel invloeden uit de Ghanese zangtraditie als elementen uit gospel. Zo komen klassieke muziek en gospel op een nieuwe manier samen.

Met dank aan Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Fonds Podiumkunsten, Zabawas en Stadsdeel Amsterdam Zuidoost. Bijlmer Klassiek is een coproductie van Music Stages en het Bijlmer Parktheater; de IJ-Salon is een coproductie van Music Stages en het Muziekgebouw aan ’t IJ.

programma

Berima Amo Nieuw werk (wereldpremière)
Swingende gospels
Antonín Dvořák Strijkkwintet in Es, op. 97
Wolfgang Amadeus Mozart Ave Verum

uitvoerenden o.a.
Berima Amo, trompet
Shirma Rouse, zang
ZO! Gospel Choir
Musici van het Koninklijk Concertgebouworkest
concerten

Deel dit programma