seizoen 2020-2021

Music Stages verrast en verleidt met vernieuwende producties en artistieke crossovers. Onder de bezielende artistieke leiding van Michael Gieler geven musici van het Koninklijk Concertgebouworkest, samen met toptalenten en artiesten uit de podiumkunsten, verfrissend invulling aan de klassieke muziektraditie.

Music Stages is een bruisend podium waar muzikale perfectie en experiment samensmelten: ieder concert is uniek en dus niet te missen!

Concertseries

IJ-Salon – Experimentele mijlpalen in het Muziekgebouw

De IJ-Salon is het muzikale laboratorium van Music Stages. Michael Gieler verkent op speelse wijze de grenzen van de kamermuziek, samen met musici uit zijn Koninklijk Concertgebouworkest. Uitstapjes naar verschillende genres of onalledaagse instrumenten en speciale gasten zoals acteurs, dansers, choreografen of performancekunstenaars: dankzij Michaels inventiviteit is elke IJ-Salon een sublieme verrassing.

Deze ongedwongen zaterdagmiddagserie is inmiddels niet meer weg te denken uit het Amsterdamse Muziekgebouw aan ’t IJ. Door de ingenieuze ontwerpen van Carel Alphenaar, de vaste dramaturg van Music Stages, ziet elk concert er compleet anders uit en wordt de muzikale beleving versterkt. In tien jaar tijd is de IJ-Salon uitgegroeid tot een ware publiekslieveling, met een gezellige borrel na afloop.

Bijlmer Klassiek – Intieme juweeltjes in Zuidoost
Met de serie Bijlmer Klassiek brengt Michael Gieler kamermuziek op topniveau naar Amsterdam-Zuidoost. Leden van het Koninklijk Concertgebouworkest musiceren in een intieme setting en ontmoeten daarbij artiesten die hun wortels hebben in de Bijlmer. In de theaterzaal van het Bijlmer Parktheater gaan grote namen als Beethoven en Schubert hand in hand met swingende nummers van over de hele wereld. Bijlmer Klassiek is een gezamenlijk project van Music Stages en het Bijlmer Parktheater. Michael Gieler vertaalt de verbindende kracht van muziek in toegankelijke programma’s: ‘Wij geloven heel sterk in de wisselwerking met ons publiek, tijdens het concert en ook na afloop. Vaak trakteren we op een drankje en nemen we zelfgebakken koekjes mee.’

Bijlmertour

Op 28 augustus 2020 starten musici van het Concertgebouworkest een concerttour van concerten en workshops door verschillende plekken in Amsterdam-Zuidoost, van Driemond tot Amstel III, om zo nog meer bewoners te laten genieten van klassieke muziek met een Bijlmer twist.

Op reis

Music Stages heeft vrienden en partners over de hele wereld. Ze ontwikkelen samen spannende programma’s, bieden een podium voor aanstormend talent en bereiken nog meer mensen met de mooiste muziek.

Internationale partners:
Spanje: IBF Canarias
Frankrijk: Sorru in Musica

Educatie

De jongste generatie luisteraars is een van de belangrijkste publieksgroepen voor Music Stages. De musici bezoeken basisscholen en ontwikkelen speciale programma’s middelbare scholieren in samenwerking met de educatieafdeling van het Muziekgebouw.

Wilt u meer weten over onze educatieve activiteiten? Mail ons op info@musicstages.nl.